Martin Soška | fotograf

Martin Soška | fotograf

Martin byl můj první zákazník, který za mnou přišel díky reklamě na googlu, vlastně stál u zrodu mého samostatného podnikání. Také to byl již můj třetí fotograf, pro kterého jsem logo vymýšlela a určitě si umíte představit, že je velmi těžké vytvořit více log na stejnou profesi tak, aby byla odlišná a stále originální, ale protože se snažím jít vždy s logem do hloubky a zohlednit v něm vždy i osobu, která stojí za ním, byl pro mě vzhled jeho loga poměrně jasný hned od začátku.

Martin si přál, aby v logu bylo i jeho jméno, proto jsem se v prvopočátku snažila logo udělat jako logotyp, ale fotografická loga jsou trochu odlišná od ostatních, mají jiná specifická užití, víceméně se používají hlavně jako vodoznaky na fotografie a to je opravdovým oříškem, protože logo musíte vymyslet tak, aby fungovalo na jakémkoliv podkladu a to i v celkem průhledné podobě. Proto jsem po tomto uvědomění, byť z logotypu vycházeje, změnila návrh loga tak, aby bylo uzavíratelné do tvaru a tím si zajistilo svou integritu za každých okolností a při každém odstínu pozadí.

Konečné logo proto vychází ze spojení tří písmen z Martinova příjmení. Tedy SOŠ, které dokonale vytváří tvar fotoaparátu a háček, kterého se původně Martin bál funguje jako originální znaménko spouště foťáku. Celý útvar do kterého je logo pak zasazeno vychází z tvaru závěrky a je tak opět originálně použito.

Součástí loga bylo i vytvoření claimu, neboť Martinova práce mi od začátku říkala, že ten člověk prostě umí úžasně zachytit atmosféru daného okamžiku, jeho fotky jsou tak emotivní, že jsem to chtěla nějakým způsobem, pomocí claimu vyjádřit. Hráli jsme si s větami jako „Pán okamžiku“. Nakonec však Martin zvolil claim „time for moments“.

Myslím, že i když nám logo dalo oběma trochu zabrat, vypadá krásně a to i následné použití na vizitkách a fotkách samozřejmě. Doufám, že bude Martinovi sloužit ještě dlouhá léta a decentně doplňovat už tak nádherné fotky. 

———————————————-
Web
https://www.instagram.com/martinsoska_com/

Mohlo by se Vám také líbit…

Sirius Cybernetics

SIRIUS CYBERNETICS Strašně úžasný název firmy jednoho vyjímečného člověka. Se Standou se známe už od mých dětských...

Prague Agility Party

PRAGUE AGILITY PARTY K tomuto projektu jsem se dostala velkou náhodou, a to jen díky odepsání na jednu nabídku na...

TRIHORSE

TRIHORSE Jelikož teď bydlím v Děčíně a mám v oblibě podporovat české a hlavně místní firmy, zkontaktovala jsem značku...